Hyperdepiep

schrijven draak ruach fantasy

Ruach is een beetje hyper. Een beetje boel. Er is een schilderij van hem gemaakt, er is een boek dat zijn naam draagt. Allemaal verhalen over hem! Steeds meer mensen kennen zijn naam en hebben hem gezien. Terwijl hij gewend was onzichtbaar te zijn behalve voor één persoon (en een handvol bloglezers met fantasie). Nu is hij uitgevlogen op sociale media. Hij vliegt uit op fysiek papier. Hij wist niet dat hij op zoveel plaatsen tegelijk kon zijn.

Zouden mensen het spannend vinden hem te leren kennen? Hij is tenslotte een draak. Hopelijk lezen ze dat hij niet gevaarlijk is en dat hij vreugde wil komen brengen. Kleur in het leven. Zijn schrijfster lukt het niet hem te kalmeren. Vooral doordat ze zelf niet kalm is. Zij vraagt zich af wat mensen ervan zullen vinden... Zo'n menselijke reactie is dat. Zullen andere mensen de verhalen ook leuk vinden? Het boek willen kopen? Er positief op reageren? Of negatief. Dat laatste is eng. Voor een mens dan.

De draak maakt intussen een looping en tekent een spiraal door de regen en de zon, de regen en de zon, van het voorjaar van 2024. Wie hem leuk vindt, vindt hem leuk. Wie zijn opgeschreven avonturen niet kan waarderen, mag gerust een ander boek gaan lezen. Er is keuze genoeg. Voor elk wat wils. De wereld is een kleurrijke plek.

Vorige Bericht Volgende Bericht